Studietur for norske besøkssenter og svenske naturum

Naturvårdsverket, Centrum för naturvägledning og Miljødirektoratet inviterer ansatte/anställda ved norske besøkssenter og svenske naturum på en studietur for faglig påfyll og erfaringsutveksling.

Praktisk informasjon

Tid: 5.-9. november 2018

Deltakeravgiften vil ikke overstige 4500,- SEK (Transport, mat og overnatting inkl., bortsett fra lunsj mandag og fredag.) Prisen er eks. moms.

Deltakerne må selv arrangere og dekke kostnader ved reise til/fra bussavgang.

Påmelding/anmälan senast: 31. august 2018

Den som ikke er påmeldt, kan kontakte arrangøren hvis man ønsker å delta.

Det ble arrangert en lignende tur i de nordlige delene av Norge og Sverige for to år siden og tilbakemeldingene på denne var så gode at vi velger å ta en ny tur, denne gang litt lengre sør.

Reisen starter 5. november kl. 08.00 fra Oslo sentralbanestasjon og avsluttes fredag 9.november. Det er mulighet til å avslutte turen både i København, Malmö Svågertorp, Göteborg, eller så kan man bli med bussen vi skal bruke på hele turen tilbake til Oslo, via Sverige.

Vi planlegger å være tilbake ved Oslo sentralbanestasjon senest kl. 19.00 på fredag.

Mandag 5 november kjører vi til Gøteborg for påstigning. Bussen får fra Göteborgs centralstation kl. 12.00 mot naturum Fjärås-Bräcka. Vi sover i Varberg hvor det er mulighet for å besøke naturrum Getterön på kvelden. Reisen fortsetter så til Mölle og naturum Kullaberg på tirsdag, mens vi på onsdag besøker naturum Söderåsen før vi reiser til naturum Vattenriket i Kristianstad. På torsdag drar vi videre til Malmö og besøker det da helt nyoppstartede naturumet Öresund før vi etter lunsj drar til Danmark og besøker naturcenter Amager. Turen avsluttes på fredag i København med et besøk på formiddagen på Naturhistorisk museum.

Vi vil i år invitere med oss noen representanter fra både Island, Finland og Danmark for å legge tilrette for økt erfaringsutveksling og nettverksbygging. Ettersom vi ønsker at så mange som mulig av sentrene og naturumen blir representert vil det i utgangspunktet være en plass til hvert senter och naturum. Det vil bli mulighet til å dra flere om det åpner seg opp ledige plasser. Vi ber dere derfor skrive inn i påmeldingsskjemaet om hvilken prioritet de ulike deltagerne har.

Deltakerne må selv arrangere og dekke kostnader ved reise til/fra bussavgang. Deltakeravgiften er ikke helt klar enda, men vil ikke overstige 4500,- SEK. Da er transport med bussen inkludert, all mat og overnatting på reisen, bortsett fra lunsj mandag og fredag.

Avhengig av hvor mange vi blir på reisen, kan det hende det ikke er tilstrekkelig med enkeltrom til alle som ønsker det. Da kan det bli behov for at man må dele rom med en annen deltaker. Om man velger dobbeltrom hele reisen, vil reisen bli billigere.

Kapasitet på hotellrom må sjekkes av arrangørene før endelig bekreftelse av deltakelse for de som melder seg på etter 13. juni fram til utvidet påmeldingsfrist 31. august.

Både Naturvårdsverket og Miljødirektoratet har bidratt med penger til reisen, slik at vi har fått ned deltageravgiften.

Hjertelig velkommen på tur!

Aktuelle lenker:

Naturum Fjärås Bräcka

Naturum Getterön

Naturum Kullaberg

Söderåsens nationalpark

Naturum Vattenriket

Marint Kunskapscenter, Malmö

Naturcenter Amager

Statens Naturhistoriske Museum

Kartet viser kjørerute for turen.

 

Påmelding

Kontakt

Per Sonnvik, (+46 018-672444)

Bente Rønning (+47 90672841)

Kristin Sundal, (+47 91362087)