info Dette er et tidligere arrangement

Webinar | 14.01.2020 – 14.01.2020

Hvordan kan kommunen elektrifisere bilparken?

I dette webinaret får du praktiske råd om hvordan kommunen kan gå frem for å elektrifisere bilparken.

Sted: På nett
Tid: 10.00-11.00
Pris: Gratis
Arrangør: Miljødirektoratet

Mange kommuner er i gang med å skifte ut bensin- og dieselbiler med elbiler, og utvalget av elbiler blir stadig bedre.

I dette webinaret får du praktiske råd om hvordan kommunen kan gå frem for å elektrifisere bilparken, hvordan de ansatte kan involveres tidlig i prosessen og hvordan driften kan gjøres mest mulig økonomisk.

Innledere:

Ole Mattis Furuseth, innkjøpsrådgiver i Hamar kommune, innleder om hvordan de elektrifiserer hele kommunes bilpark i løpet av få år, og hvordan de involverer de ansatte som skal bruke de nye elbilene.

Øyvind Stokseth, leder for innovasjon og Smart City i Halden kommune, forteller om hvordan Halden skifter ut kommunens bilpark og gjør elbilene tilgjengelig for kommunens innbyggere etter arbeidstid og i helger.

Inga Margrete Ydersbond, forsker i Transportøkonomisk institutt, innleder om hvilke barrierer kommuner opplever når de vurderer å gå over til elbiler, samt beregninger av hva en kommune kan spare i innkjøp og drift ved å gå over til elbiler.

Påmelding og praktisk informasjon

Webinarer er seminarer via internett. Det er gratis å delta, men du må registrere deg i forkant. Hvis du ikke mottar e-post med lenke til webinaret i løpet av 5-10 minutter, kontakt oss via lenken under (husk å sjekk spam-filter først). Webinarene varer normalt 45-60 minutter. Vi bruker cirka halvparten av tiden på innledninger. Den andre halvparten er satt av til å svare på spørsmål fra deltakerne. Spørsmål sendes inn via chat og besvares muntlig av innlederne. Alle nettlesere skal fungere, men vi anbefaler Google Chrome (eventuelt Microsoft Edge og Mozilla Firefox) for beste funksjonalitet.