Webinar | 16.03.2021 – 16.03.2021

Oljeforbud på byggeplasser - hva nå?

Fra neste år blir det forbudt å bruke fossil olje til oppvarming og tørking på byggeplasser. Hva er alternativene, og hva må kommunene gjøre?

Sted: På nett
Tid: 10.00-11.00
Pris: Gratis, men krever registrering
Arrangør: Miljødirektoratet

Kommunene skal påse at forbudet følges. Vi gir en innføring i hva forskriften sier, hvilke alternativer løsninger som finnes for oppvarming på byggeplasser - og vi får høre hvordan en kommune har gått fram for å gjøre sine byggeplasser helt utslippsfrie.

Innledninger

  •  Forbud i 2022 – hva betyr det? Gjennomgang av forskriften som nå er fastsatt. Hvem skal forbudet omfatte? Hva er unntaksmulighetene? Hvem skal følge opp? Hva er alternativene til mineralolje til byggvarme? Ved seniorrådgiver Marit Hepsø i Miljødirektoratet 
  •  Utslippsfrie byggeplasser, erfaringer fra Asker kommune: Asker kommune fikk i 2020 Klimasats-tilskudd til utslippsfri anleggsplass i Kirkeveien (prosjektet Føyka–Elvely, del 1, Kirkeveien). Prosjektlederen Jonas Vevatne i Asker kommune forteller om kommunens erfaringer med fornybare byggvarme-løsninger generelt, og erfaringer med utslippsfri anleggsplass i Kirkeveien spesielt.

Påmelding og praktisk informasjon

Webinarer er seminarer via internett. Det er gratis å delta, men du må registrere deg i forkant. Hvis du ikke mottar e-post med lenke til webinaret i løpet av 5-10 minutter, kontakt oss via lenken under (husk å sjekk spam-filter først). Webinarene varer normalt 45-60 minutter. Vi bruker cirka halvparten av tiden på innledninger. Den andre halvparten er satt av til å svare på spørsmål fra deltakerne. Spørsmål sendes inn via chat og besvares muntlig av innlederne. Alle nettlesere skal fungere, men vi anbefaler Google Chrome (eventuelt Microsoft Edge og Mozilla Firefox) for beste funksjonalitet.