Forslag om unntak for bly og DEHP i EE-produkter

EU vurderer søknader om to unntak fra regelverket om farlige kjemikalier i elektriske og elektroniske produkter. Frist for innspill er 20. februar.

Artikkelen Artikkelen er gammel, og det kan hende at innholdet er utdatert
Publisert 17.01.2020

EU har mottatt to nye søknader om unntak fra regelverket om EE-produkter (2011/65/EU - RoHS2). Det tyske Øko-instituttet vurderer søknadene på oppdrag fra EU-kommisjonen.

Bly og DEHP

En av søknadene gjelder fornying av unntak 12 i annex IV i RoHS-direktivet, om bruk av bly i medisinsk utstyr. Den andre søknaden (2019-4) gjelder søknad om nytt unntak i annex IV i RoHS-direktivet, for bruk av DEHP i medisinsk utsyr.

Er det behov for unntak?

Det er behov for informasjon som bedre belyser om det er behov for unntakene, om det finnes alternativer og formulering av selve teksten i unntakene. Miljødirektoratet ber derfor alle som har relevant informasjon om å sende det inn.

Det er laget et spørreskjema for hver søknad med spørsmål som Øko-instituttet ønsker svar på. Miljødirektoratet ønsker at det i spørreskjemaet også legges inn informasjon om hvorvidt unntakene berører norsk industri, og i tilfelle i hvilken grad.

Kommentarer sendes til Øko-instituttet innen 20.februar 2020, med kopi  til Miljødirektoratet.