Kontroll av skyteprøve skjer i ny app

Kontrollører av skyteprøven får en lettere jobb med en ny app. Nå kan kontrollørene gi jegere kvittering for bestått skyteprøve i form av en QR-kode.

Artikkelen Artikkelen er gammel, og det kan hende at innholdet er utdatert
Publisert 08.06.2020

På skytebaner landet rundt blir det gjennomført skyteprøver, og representanter for Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) og Det Frivillige Skyttervesen (DFS) kontrollerer gjennomføringen.

Kvitterer med mobilen

Skyteprøven består av 30 obligatoriske skudd og 5 skudd mot dyrefigur. Kontrollørene kan nå avgi kvittering til jegerne for obligatoriske skudd og bestått prøve ved bruk av den nye kontrollørappen.

Kvittering avgis til jegerens app "Min jegerdokumentasjon". Opplysningene som legges inn overføres automatisk til Jegerregisteret straks jegerens mobiltelefon har dekning eller tilgang til internett.

Det er kun kontrollører som NJFF, DFS og andre godkjente arrangører har meldt inn til Jegerregisteret som har tilgang til å logge seg på den nye appen. Dette skjer med sikker innlogging via ID-porten.

Papir-dokumentasjon fortsatt mulig

Den digitale løsningen er utviklet i tett samarbeid med Brønnøysundregistrene som driver Jegerregisteret, og NJFF og DFS som de største arrangørene av skyteprøven lokalt.

Det er vektlagt at appen skal være enkel og lite tidkrevende å bruke.

På alle skytebaner vil det fortsatt være mulig å få kvittering for obligatoriske skudd og skyteprøve på papirvitnemål.

Skyteprøvearrangører kan bestille blokker med vitnemål fra iss@miljodir.no.

For jegere er det utviklet en egen app som lar jegeren ta med dokumentasjon på avlagt skyteprøve og betalt jegeravgift på mobilen.