Klimapodcast for kommunene

Klimapodcast fra Miljødirektoratet er en ny podcast for deg som er interessert i hvordan kommunene kan redusere utslipp av klimagasser.

Artikkelen Artikkelen er gammel, og det kan hende at innholdet er utdatert
Publisert 26.08.2019

Her kan du lære hvordan klimarådgivere, ordførere og fagfolk jobber med klima i kommunene.

− I podcasten får du høre inspirerende historier og praktiske erfaringer fra klimaarbeid i kommuner over hele landet, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Tre episoder er nå lagt ut. Framover kommer en ny episode hver 14. dag.

Radioformatet gir tid til å gå i dybden på de ulike temaene. Du kan høre episodene akkurat når du vil med en podcast-app på mobilen.

Klimavennlig fiskeri i Lofoten

I en av de første episodene møter vi ordføreren i Flakstad kommune i Lofoten. Fiske er den desidert viktigste næringen i kommunen, og kommunen har tatt initiativ til et prosjekt som kan gjøre kystfiskeflåten langt mer klimavennlig og lønnsom – samtidig som fiskerne får en bedre arbeidshverdag.

Klimakommunen Arendal

I Arendal møter vi klimarådgiver Ragnhild Hammer, hvor kommunen hennes har jobbet systematisk med klima i ti år. Vi blir med henne på en rundtur i byen for å se på de mange tiltakene, og får høre om hvordan hun får satt klima på agendaen i kommuneledelsen.

Privat-offentlig klimasamarbeid

I den tredje episoden forteller Helene Frihammer, leder av Klimapartnere Vestland, om hvordan Klimapartnere-nettverkene bidrar til å redusere utslipp gjennom privat-offentlig samarbeid. Slike nettverk er det nå i nesten hele landet.

Bruker du ikke podkast?

Det er enkelt å lytte til episodene, selv om du ikke hører podcast på mobiltelefonen til vanlig. Du kan høre alle episodene på nettsidene våre.

Her forklarer vi også hvordan du kan spille av podcasten på mobiltelefonen og abonnere på nye episoder – det er enkelt og tar kun et par minutter.

Episodene er også tilgjengelig i alle de vanligste podcast-appene, som Apple Podcasts, Google Podcasts og Spotify, med flere.

Kunnskap fra Klimasats-prosjekter

Miljødirektoratet har ansvar for Klimasats, en støtteordning for kommuner som vil kutte utslipp av klimagasser. Siden 2016 er det gjennomført hundrevis av klimaprosjekter i kommunene med Klimasats-støtte.

Podcasten er ett av flere tiltak for å spre kunnskap fra disse prosjektene.

Del og si din mening

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger på podkasten, og få tips om hva dere vil høre framover. Det kan dere sende til klimapodcast@miljodir.no.

Og dersom du liker det du hører: Tips en du kjenner om podcasten.