Ikke forhold for ulveflytting i julehelga

Uten godt med ny sporsnø i Deisjøen-reviret er det ikke mulig å gjennomføre flytting av ulveparet de nærmeste dagene.

Publisert 22.12.2020

Følg Miljødirektoratet på Twitter for siste nytt og oppdateringer om ulvene i Deisjøen-reviret.

– I første rekke er vi avhengig av at det kommer en god del snø for å bedre sporforholdene dersom det skal være mulig å gjennomføre flytteforsøk, sier Morten Kjørstad, direktør i Statens naturoppsyn.

Miljødirektoratet ved Statens naturoppsyn har fått i oppdrag fra Klima- og miljødepartementet å flytte et ulvepar fra Deisjøen-reviret i Østerdalen.

Mildt vær og nedbør de siste dagene har ødelagt de gode sporingsforholdene som var i forrige uke. I dag er det regn i mesteparten av området ulvene bruker, og på mange steder ligger marken bar. I dagene framover er det meldt kaldt og tørt vær.

Det så ut som det skulle komme et vær-vindu midt i forrige uke hvor et forsøk kunne være mulig. SNO var på sporet av ulvene og klare for aksjon. Men på grunn av manglende flyvær var vi nødt til å avbryte forsøket.

Saken fortsetter under bildet.

Værvarselet for over julehelga melder at det kan komme noe nedbør, men om det kommer som snø eller sludd og regn er usikkert. Så langt har været vært noe varmere enn hva værvarselet tilsier. Prognosene framover er ustabile, og det er vanskelig å planlegge mange dager i forveien.

– Vi er ute i området hver dag, men det er en rekke vær- og føreforhold som må klaffe hvis det skal være noe vits i å sette i gang et forsøk, sier Kjørstad.