Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Aker BP søker om tillatelse til boring av letebrønn 6507/2-6 Storjo East i Norskehavet

Høringsnummer
2021/13612
Frist
26.01.2022
Tema
Olje og gass
Publisert
22.12.2021

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Aker BP om tillatelse til boring av letebrønn 6507/2-6, Storjo East, PL 261, med boreriggen Deepsea Nordkapp.

Letebrønnen er lokalisert i Norskehavet vest for Skarv og Ærfuglfeltene. Boringen er planlagt å starte 1. april 2022 og vil vare 68 dager. Borelokasjonen ligger 170 km fra Helgelandskysten. Vanndypet er 338 m. Brønnen ligger i et område med verdsatte miljøressurser, som kaldtvannskoraller. Det søkes om tillatelse til utslipp av kjemikalier i grønn og gul kategori.

Det er gjennomført en referanse- og skadebasert miljørisikoanalyse for aktiviteten, det er også gjennomført spredningsberegninger med tanke på miljørisiko for koraller. Miljørisikoresultatene for aktiviteten er vurdert som lav av operatøren.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Etter at saken er avgjort, vil vedtaket finnes i vår postjournal eInnsyn.no og tillatelsen i Norske utslipp .