Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endring av leketøyforskriften - duftallergener

Høringsnummer
2017/11830
Frist
11.08.2021
Tema
Kjemikalier, Regelverk
Publisert
28.06.2021

Miljødirektoratet foreslår å gjennomføre to direktiver som endrer forskrift om sikkerhet ved leketøy (leketøyforskriften). Direktivene fastsetter strengere regulering av duftallergener i leketøy.

EU Kommisjonen vedtok direktiv (EU) 2020/2088 og direktiv (EU) 2020/ 2089 den 11. desember 2020, som begge endrer det europeiske leketøydirektivet (2009/48 EF). Direktivene fastsetter strengere regulering av duftallergener i leketøy ved at tre duftallergener ikke er tillatt i leketøy og listen over duftallergener som skal angis på leketøy utvides med 60 stoffer. Endringene vil gjelde fra 5. juli 2022.

Duftallergener har dokumenterte sensibiliserende egenskaper som kan føre til kontaktallergi og endringene av leketøyforskriften vil gi økt beskyttelse av barns helse.

Siden rettsaktene er EØS-relevante og vil bli tatt inn i EØS-avtalen er Norge forpliktet til å gjennomføre dem i norsk rett. Vi vurderer at de foreslåtte endringene er gjennomførbare og ikke kommer til å medføre vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser.

Høringen blir sendt ut i samråd med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. 

Høringsnotat og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. 

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak.  Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte.