info Dette er et tidligere arrangement

Webinar | 28.11.2022 – 28.11.2022

Overvåkingsdagen 2022

Miljødirektoratets mange overvåkingsprogrammer gir oss informasjon om tilstanden på land, i vann og i lufta. Det vil vi at du også skal få høre om!

Sted: På nett eller ved oppmøte Grensesvingen 7, 0661 Oslo
Tid: Kl. 9.00-11.45
Pris: Gratis
Arrangør: Miljødirektoratet

Hvordan vet vi egentlig hva som foregår i miljøet i Norge? Hvordan vet vi hvor mange fugler som flyr forbi kysten vår, hvor mye klimagasser det er i lufta eller hvor miljøgiftene i vannet kommer fra?

Vi har invitert forskere og konsulenter som drifter et utvalg av våre spennende overvåkingsprogrammer til å fortelle om sine metoder og resultater. I år får du høre fra overvåking av mikroplast, nye miljøgifter, trekkfugler, humler og sommerfugler. Visste du for eksempel at vi hvert år leter etter mikroplast på over to hundre ulike steder i naturen, eller at vi teller rundt ti tusen fugler når de trekker forbi fuglestasjonene på kysten?

Dette arrangementet er for deg som vil vite mer om miljøets tilstand og om hvordan miljøovervåking i Norge foregår. Kanskje du jobber med miljø i en kommune, i en naturvernorganisasjon eller studerer miljøfag.

Delta fysisk eller digitalt på samlingen 

Bli med enten ved fysisk oppmøte eller delta digitalt via strømming på Teams. Påmeldte får Teams-lenke tilsendt på e-post. 

Det er også mulig å se seminaret i opptak. Opptaket legges ut på denne siden.