info Dette er et tidligere arrangement

Webinar | 23.01.2024 – 23.01.2024

Klimakrav i offentlige anskaffelser – kom i gang

I dette webinaret får kommuner og fylkeskommuner en guidet tur i verktøykassa for bærekraftige offentlige anskaffelser.

Sted: På nett
Tid: Kl. 10.00-11.00
Pris: Gratis, men krever registrering
Arrangør: Miljødirektoratet og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)

Fagfolk i avdeling for offentlige anskaffelser i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) vil hjelpe deg å finne frem i veiledning, krav og kriterier, og vil gi praktiske tips om hvordan kommunene kan fremme klimavennlige løsninger i sine anskaffelser. Miljødirektoratet vil innlede kort om forventningene knyttet til Klimasats-støtte til systematisk arbeid med klima i anskaffelser.

Webinaret er satt opp spesielt for kommunene som allerede har fått støtte fra Klimasats til klimavennlige offentlige anskaffelser i 2022 og 2023, men vil være nyttig også for andre kommuner og innkjøpere i offentlig sektor. Deltakerne vil få en innføring i dagens veiledning og kompetansetilbud, god anledning til å stille spørsmål, og tilbud om videre oppfølging.

Webinaret passer for saksbehandlere som jobber med anskaffelser i kommuner og fylkeskommuner. Kommuner som har fått Klimasats-støtte og skal samarbeide med flere kommuner oppfordres til å tipse samarbeidskommuner om webinaret.

Innledere:

  • Kirvil Stoltenberg, Miljødirektoratet
  • Christian Tangene, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ)
Litt praktisk info om webinaret

Det er gratis å delta, men du må registrere deg i forkant. Hvis du ikke mottar e-post med lenke til webinaret i løpet av 5-10 minutter, kontakt oss via lenken under (husk å sjekk spam-filter først). Webinarene varer normalt 45-60 minutter. Vi bruker cirka halvparten av tiden på innledninger. Den andre halvparten er satt av til å svare på spørsmål fra deltakerne.