F-gass-sertifikat får utsatt frist

Miljødirektoratet utsetter fristen for å fornye sertifikat for fluorholdige gasser (f-gass) til 1. juni 2021, på grunn av koronasituasjonen.

Publisert 07.12.2020

Mange hadde meldt seg opp til eksamen våren 2020 for å fornye sertifikatene sine. På grunn av situasjonen med fare for koronasmitte, ble eksamenene avlyst eller utsatt.

Derfor ble fristen for å fornye f-gass sertifikatet utsatt til 1. desember 2020.

Utsatt frist til 1. juni 2021

De fleste eksamenssentrene startet opp igjen før sommerferien og tilbød kurs og eksamener utover høsten 2020. Men som følge av økt smitte i landet, er det i oktober/november innført en rekke tiltak både på nasjonalt og kommunalt nivå.

I flere store kommuner er arrangementer innendørs, som kurs, forbudt. Regjeringen har videre gått ut og anbefalt befolkningen om å holde seg mest mulig hjemme. Det er dermed ikke tilrådelig for bedrifter å sende sine ansatte på reise for å delta på kurs/eksamen.

På bakgrunn av dette har Miljødirektoratet fastsatt en forskrift om midlertidig unntak fra produktforskriften § 6a-3a, slik at ny frist for å ha fått fornyet sertifikat som er eldre enn 5 år blir 1. juni 2021.

Meld deg opp til eksamen når det er mulig

Alle som har sertifikat som blir eldre enn fem år fra 1. juni 2021, oppfordres imidlertid til å melde seg opp til eksamen så snart det er forenelig med nasjonale og lokale smitteverntiltak.