Ny frist: F-gass-sertifikat under koronasituasjonen

Miljødirektoratet har sendt forslag til forskriftsendring på høring for å utsette fristen for å fornye sertifikat for f-gass til 1. juni 2021

Publisert 24.11.2020

Mange hadde meldt seg opp til eksamen våren 2020 for å fornye sertifikatene sine. På grunn av situasjonen med fare for koronasmitte, ble eksamenene avlyst eller utsatt. Derfor ble fristen for å fornye f-gass sertifikatet utsatt til 1. desember 2020.

De fleste eksamenssentrene startet opp igjen før sommerferien og tilbød kurs og eksamener utover høsten 2020. Men som følge av økt smitte i landet, er det i oktober/november innført en rekke tiltak både på nasjonalt og kommunalt nivå. I flere store kommuner er arrangementer innendørs, som kurs, forbudt. Regjeringen har videre gått ut og anbefalt befolkningen om å holde seg mest mulig hjemme. Det er dermed ikke tilrådelig for bedrifter å sende sine ansatte på reise for å delta på kurs/eksamen.

På bakgrunn av dette har Miljødirektoratet sendt på høring et forskriftsforslag om midlertidig unntak fra produktforskriften § 6a-3a, slik at ny frist for å ha fått fornyet sertifikat som er eldre enn 5 år blir 1. juni 2021.

Alle som har sertifikat som blir eldre enn 5 år fra 1. juni 2021, oppfordres imidlertid til å melde seg opp til eksamen så snart det er forenelig med nasjonale og lokale smitteverntiltak.