Sosioøkonomisk vurdering for tre restriksjonsforslag

Echa ber om innspill til de sosioøkonomiske vurderingene av Reach-restriksjonsforslag for Pfas i brannskum, DMAC/NEP og terfenyl, innen 15. mai 2023.

Artikkelen Artikkelen er gammel, og det kan hende at innholdet er utdatert
Publisert 24.03.2023

Forslagene har vært på offentlig høring og har vært behandlet i Echas ekspertkomiteer Rac (Risk assessement committee) og Seac (Socio-economic analysis committee).

Gi innspill til Echa innen 15. mai 2023:

N,N-dimethylacetamide (DMAC); 1-ethylpyrrolidin-2-one (NEP): Omfatter både produsenter, importører og nedstrømsbrukere, som ved konsentrasjoner ≥ 0,3% for hvert av stoffene skal bruke yrkesrelaterte DNELer i den kjemiske sikkerhetsvurderingen og i sikkerhetsdatablad. Omfanget av restriksjonen kan bli utvidet til forbud hvis det identifiseres uakseptabel risiko for forbrukere.

Endringer i Reach-forordningen skal i utgangspunktet også innføres i Norge. Dersom aktører på det norske markedet har kommentarer til endringsforslaget er det viktig å gi innspill til Echas høring. Det er der dere har størst reell påvirkningsmulighet. Påvirkningsmuligheten er begrenset når regelverket senere sendes på høring i Norge før det implementeres i norsk regelverk.

Restriksjoner under Reach omfatter stoffer og stoffgrupper som gir uakseptabel risiko for helse og/eller miljø. Stoffene er helt eller delvis forbudt og er listet i vedlegg XVII til forordningen. Restriksjonene gjelder for alle aktører i EU-/EØS-området.

Les mer:

Relevante lenker