EØS-midlene: Nye prosjektmuligheter i Bulgaria

Et nytt samarbeidsprogram med Bulgaria under EØS-midlene gir norske fagmiljøer, næringsliv, miljøorganisasjoner og andre mulighet til å delta i prosjekter og i bilaterale aktiviteter sammen med bulgarske partnere. Oppstartseminaret skjer i Sofia 8.-9.mai.

Artikkelen Artikkelen er gammel, og det kan hende at innholdet er utdatert
Publisert 02.04.2019

Bulgarian Ministry of Environment and Water er programoperatør for det nye programmet. De inviterer nå til oppstart av prosjektsamarbeid innen områdene:

  • Vurdering, overvåkning og forvaltning av marine områder
  • Lokal ressursforvaltning (sirkulær økonomi/avfall)
  • Lokal innsats for å redusere klimagassutslipp og tilpasse til klimaendringer

Prosjekter som tildeles midler etter en nærmere fastsatt utlysings- og godkjenningsprosedyre, skal gjennomføres med en siste sluttdato april 2024 (dersom ikke en tidligere sluttdato blir bestemt).

Informasjonsseminar i Sofia 8.-9. mai

Det gis reisestøtte for deltakelse på seminaret. Merk at registrering til seminaret og søknad om reisestøtte kun skjer gjennom den beskrevne framgangsmåten.

Informasjon finnes i lenkeoversikten under.

Søknadsfrist 15. april

Den bulgarske programoperatøren godkjenner eller forkaster søknadene og forbeholder seg samtidig retten til å avslutte påmeldingene og søknadene før den satte fristen dersom det kommer flere søknader enn kapasiteten og budsjettene tillater.

Det er imidlertid ingen betingelse å delta på seminaret for senere å søke om prosjektstøtte som partner i et samarbeidsprosjekt.

Den offisielle nettsiden for EEA/Norway Grants er www.eeagrants.org . Her vil det fortløpende bli lagt ut informasjon om kommende åpne utlysninger i Bulgaria og andre mottakerland. Slik informasjon vil også bli lagt ut på EØS-midlenes bulgarske hjemmeside og Miljødirektoratets hjemmeside. 

Spørsmål knyttet til programmet, det aktuelle informasjonsseminaret, inkludert framgangsmåte ved søknad om reisestøtte, kan rettes til den bulgarske programoperatøren på epost eea@moew.government.bg

Dette er også adressen søknad om reisestøtte skal sendes til.

Adresser for søknader og registreringer

Her er nyttige lenker og adresser til påmelding og informasjon om samarbeidsprogrammet med Bulgaria