Mange jegere klare for høstjakt

Over 150 000 jegere har betalt jegeravgifta, og over 500.000 treningsskudd er registrert via appen Min jegerdokumentasjon, hittil i jaktåret.

Artikkelen Artikkelen er gammel, og det kan hende at innholdet er utdatert
Publisert 27.08.2021

– For mange jegere starter jakta for alvor nå, og alle jegere må huske å betale jegeravgifta og ha dokumentasjonen i orden. Dette fikser du raskt og enkelt digitalt på Min jegerside, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Alle som skal utøve jakt, felling eller fangst i Norge, må betale jegeravgift til staten.

Jegeravgiftskortet er digitalt

Jegeravgiftskortet er digitalt og blir tilgjengelig etter betaling både på Min jegerside og i appen Min jegerdokumentasjon.

Jegeravgiftskortet kan også lastes ned som PDF, lagres på telefonen eller du kan skrive det ut.

Uansett hva du velger må du huske å ta med jegeravgiftskortet under jakt, felling og fangst. Ved en eventuell kontroll leser oppsynet av QR-koden på kortet og får bekreftet dine opplysninger i Jegerregisteret.

Lenker til tjenestene

Mange treningsskudd

Storviltjegere må avlegge skyteprøve før jakta. Til nå er det avlagt 96 000 skyteprøver som er dokumentert med appen Min jegerdokumentasjon.

På grunn av smittevernbegrensninger, frafalt i år første del av kravet til skyteprøven med obligatoriske skudd. Likevel viser statistikken at det er dokumentert over 500 000 treningsskudd.

– Det er gledelig, men ikke overraskende at så mange jegere ønsker å sikre at skyteferdighetene er gode nok. Vi opplever at norske jegere generelt er opptatt av sikkerhet og dyrevelferd når de er på jakt, sier Hambro.

Statistikken viser kun skyting som er dokumentert digitalt ved bruk av app på skytebanen. Vi har ikke tall for de jegerne som bruker vitnemål på papir for å dokumentere skyteprøve.

Etter at jegerne tok i bruk appen Min jegerdokumentasjon for å dokumentere bestått skyteprøve har vi nå for første gang fått statistikk over hvor mange obligatoriske skudd og skyteprøver som gjennomføres av de ulike arrangørene. Det er trolig avfyrt mange flere obligatoriske skudd enn det som er registrert, siden det ikke er krav om obligatoriske skudd dette jaktåret.