Avløpsvann fra konserveindustrien
Bearbeiding av frukt, bær, grønnsaker og rotfrukter innebærer vasking, tørking, rensing, skrelling, blanchering (kortvarig oppvarmning til minst 42ºC), koking, sterilisering og konservering. Skrelling og blanchering bidrar med store mengder løst organisk materiale. Avløpsvannet kan også ha høy temperatur.
Mulige driftsproblemer i transportsystem og renseanlegg
Organisk overbelastning av biologisk rensetrinn, det vil si tilførselen av lett nedbrytbart organisk stoff er høyere enn det renseanlegget er dimensjonert for |
|
Tiltak på virksomheten: |
|
Tiltak på renseanlegget: |
|
Tilførselen av løst organisk stoff er høyere enn det kjemiske renseanlegget kan ta imot, slik at kjemikalieforbruket øker og renseeffekten reduseres |
|
Tiltak på virksomheten: |
|
Tiltak på renseanlegget: |
|
Flyteslamdannelse i transportsystem og renseanlegg |
|
Tiltak på virksomheten: |
|
Høy alkalitet som fører til et økt forbruk av fellingskjemikalier og en økt slamproduksjon |
|
Tiltak på virksomheten: |
|
Høy temperatur på industriavløpet kan forstyrre sedimenteringsprosessene på renseanlegget |
|||
Tiltak på virksomheten: |
|
Hemming av biologiske renseprosesser som følge av bruk av desinfiserende vaskemidler |
|
Tiltak på virksomheten: |
|