Presentasjon
Miljødirektoratet har laget en presentasjon om matsvinn og klimavennlig mat, med fokus på hvilke tiltak som kan gjennomføres i kommunen og fylkeskommunen. Denne kan brukes som støttemateriale for rådgivere som ønsker å presentere en god idé til et matsvinnprosjekt.
Nyttige lenker
Opptak fra webinar 16. oktober 2018 om hvordan kommuner kan jobbe med mat og menyer, samt matsvinn, for å redusere utslipp av klimagasser. Innlegg ved Asker og Indre Fosen kommuner.
Workshop hos Miljødirektoratet
I veilederen finner du flere videoklipp fra en workshop arrangert hos Miljødirektoratet 24. april 2018 om hvordan kommunene kan redusere matsvinn og øke innslaget av klimavennlig mat.
Alle presentasjonene fra workshopen kan lastes ned her:
- Elisabeth Riise Jenssen fra Framtiden i våre hender (.pdf)
- Inger Renathe Østmo fra ISS (.pdf)
- Anne Mari Schrøder fra Matvett (.pdf)
- Nora Backer Malm fra Difi (.pdf)
- Mona Nilsen fra Østfoldforskning (.pdf)
- Marianne Bliksås fra Kristiansand kommune (.pdf)
- Liv Heide fra Indre Fosen kommune (.pdf)
- Mikael Wibrån fra Fredrikstad kommune (.pdf)