De to viktigste barrierene som stopper folk fra å kjøpe elsykkel er manglende erfaring og høye priser. Undersøkelser viser at folk som får prøve en elsykkel, blir mindre skeptiske. De sykler lenger enn de ville gjort med en vanlig sykkel og er mer villig til å betale prisen for en elsykkel.

Andre forhold som spiller inn er dårlig tilrettelagt sykkelinfrastruktur. Mangel på sykkelveier og muligheter for å parkere elsykkelen trygt, både på jobb og hjemme, gjør at folk heller velger andre transportløsninger. I tillegg er været en hindring. Det er ikke alle som ønsker å sykle når det regner, snør eller er kaldt.

Fordeler med elsykler

Hvis målet er et minst mulig miljømessig fotavtrykk, vil en tråsykkel være et bedre valg enn en elsykkel. Men hvis vi tar utgangspunkt i at en elsykkel får deg til å sykle oftere og/eller lengre enn du ville ha gjort med en tråsykkel, kan elsykkelen ha mange fordeler.

  • Elsykler kan erstatte bilkjøring. Du slipper kø, og du skaper ikke kø.
  • Du produserer ingen lokal forurensing eller klimagassutslipp.
  • Du tar liten plass i bytrafikken, både når du kjører og når du parkerer.
  • Det er lettere å parkere enn med bil, og det er gratis å parkere.
  • Du reduserer risikoen for å svette, noe som gir redusert behov for å skifte og å dusje.
  • Elsykling kan ha treningseffekt. Den fysiske motstanden på motoren kan tilpasses, og det er nok til å gi arbeidsintensitet.

Inspirasjon og andre ressurser

Vi genererer din PDF - vennligst vent

Dette kan ta litt tid