Klimasats-prosjekt
Reduksjon av matsvinn innen Helse og velferd
Fylke:
Trøndelag
Søker:
MALVIK KOMMUNE
Tilskudd:
845 000
Status:
Gjennomført
Varighet av prosjekt:
Mai 2019 - Sep 2021
Type tiltak:
Mat
Søknad:
Tilsagn:
Rapport:
Malvik kommune har tatt aktivt grep for å høyne kompetansen på klimavennlig mat, ernæring og matsvinn i et prosjekt rettet mot helse- og omsorgssektoren. Ansatte ved sykehjem og omsorgsboliger med totalt 9 kjøkken har fått inspirasjon og påfyll gjennom fagdager i samarbeid med kokk fra Liantunet restaurant. De ansatte har også opprettet nye rutiner for å veie og registrere matsvinn.
Kommunen rapporterer at den har redusert klimagassutslippene med 53,5 kg CO2 ekvivalenter per pasient/beboer i året fra 2019 til 2021.
Kommunen melder at beboere og pårørende uttrykker begeistring for prosjektet. En ressursgruppe på tvers av avdelinger er opprettet for å holde det faglige trykket og engasjementet oppe videre.