Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endringer i forskrift om konsekvensutredning etter genteknologiloven

Høringsnummer
Frist
21.05.2020
Tema
Arter og naturtyper
Publisert
23.04.2020

Miljødirektoratet gjennomfører høring av forslag til endring i vedlegg 1 og 2 av forskrift om konsekvensutredning etter genteknologiloven av 16. desember 2005 nr. 1495 (KU-forskriften). Forslaget til endringsforskrift gjennomfører kommisjonsdirektiv (EU) 2018/350 om endring av 2001/18/EF om utsetting av genmodifiserte organismer (GMO) i miljøet (utsettingsdirektivet) med hensyn til miljørisikovurdering av genmodifiserte organismer.

Endringene er utført som ledd i oppdatering i henhold til teknisk og vitenskapelig utvikling på området miljørisikovurdering av genmodifiserte organismer, og gir en presisering av opplysningskrav og metodikk for gjennomføring av miljørisikovurdering ved utsetting av genmodifiserte organismer til miljøet.

Rettsakten er EØS-relevant, og ble tatt inn i EØS-avtalen 13. desember 2019, og foreslås gjennomført i norsk rett gjennom endring i nevnte KU-forskrift, vedlegg 1 og 2.

Miljødirektoratet vurderer at rettsakten og de foreslåtte endringene i KU-forskriften ikke vil ha økonomiske eller administrative konsekvenser av betydning.

Høringsdokumentene ligger nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2020/5288.

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via denne siden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte.