Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forsvarsbygg søker om tillatelse for Sessvollmoen skyte- og øvingsfelt

Høringsnummer
Frist
03.11.2020
Tema
Industri på land
Publisert
11.08.2020

Forsvarsbygg søker om tillatelse til forurensende virksomhet etter forurensningsloven § 11 for Sessvollmoen skyte- og øvingsfelt i Ullensaker, Eidsvoll og Nannestad kommune i Viken. 

Miljødirektoratet har mottatt en søknad fra Forsvarsbygg (org.nr: 975 950 662) om tillatelse til forurensende virksomhet for Sessvollmoen skyte- og øvingsfelt i Ullensaker, Eidsvoll og Nannestad kommune. Søknaden er et ledd i prosessen med å sikre rammebetingelser for videreføring av Forsvarets eksisterende virksomhet i sine skytefelt. Sessvollmoen skyte- og øvingsfelt skal dekke forsvarets behov for utdannings- og øvingsvirksomhet og skal primært benyttes til trening med lette våpen og manøvrering med kjøretøyer, samt noe bruk av mindre sprengladninger. Feltet benyttes av blant annet Hæren, Forsvarets logistikkorganisasjon, Forsvarets sanitet og Heimevernet, samt noe sivil bruk. Forsvarsbygg ønsker å fortsette bruken eksisterende skytebaner, samt ha mulighet til å ta i bruk stengte baner og etablere nye ved behov. Det er bebyggelse i området rundt skyte- og øvingsfeltet som vil kunne oppleve støy. Behovet for aktivitet i helgene, inkludert søndag, er oppgitt å være inntil 24 helger pr. år.

Det søkes om bruk av ammunisjon som blant annet kan inneholde de prioriterte stoffene bly, kobber, sink, antimon, kadmium og krom. Det blir også søkt om tillatelse til å gjenbruke forurensede masser fra f.eks. kulefang til konstruksjoner internt i feltet, samt mellomlagring av forurensede masser i påvente av eventuell gjenbruk, behandling på stedet, eller transport til deponering.

Søknad og vedlegg ligger nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2020/7705. 

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via denne siden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte.