Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Fana Stein & Gjenvinning AS (FSG) søker om tillatelse til deponering i nye fjellhaller i Stendafjellet i Bergen kommune.

Høringsnummer
Frist
21.04.2021
Tema
Avfall og sirkulær økonomi, Industri på land
Publisert
18.12.2020

Fana Stein & Gjenvinning AS søker om tillatelse til deponering av avfall i ti nye fjellhaller i Stendafjellet i Bergen kommune. Byggetrinn 2 består av åtte store fjellhaller og to mindre fjellhaller. Fana Stein & Gjenvinning AS har drevet ordinært deponi i Stendafjellet siden 2003, og fjellhallene i første byggetrinn er nå fylt opp.

Det søkes om deponering av masser bestående av forurenset jord/løsmasser, boreslam, betong, tegl og takstein, porselen og keramikk, blåsesand og kostemasser, blandet glass og mineralull. De fleste avfallsfraksjonene tilhører kategori 2 (ordinært avfall), men også noen fraksjoner i kategori 3 (inert avfall). Deponivolum for byggetrinn 2 er på 1,9 mill. m3 (3,7 mill. tonn), og det søkes om å motta en årlig avfallsmengde på 350 000 tonn. Planlagt driftstid er 2020-2040.

Fana Stein & Gjenvinning AS søker om unntak fra krav i avfallsforskriftens kapittel 9 om deponering av avfall. De søker om unntak fra krav om dobbel bunn- og sidetetting og krav om utlekkingstester for avfallet som skal deponeres. De har hatt unntak fra disse kravene i første byggetrinn.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2019/5337.  

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet via denne siden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og i Norske utslipp etter at saken er avgjort.