Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Klimakur 2030

Høringsnummer
Frist
30.04.2020
Tema
Klima
Publisert
03.02.2020

Miljødirektoratet sender med dette Klimakur 2030 ut på høring på vegne av Klima- og miljødepartementet. Klimakur 2030 er en utredning utarbeidet på oppdrag fra regjeringen og er et samarbeid mellom Miljødirektoratet, Statens Vegvesen, Kystverket, Norges vassdrags- og energidirektorat, Landbruksdirektoratet og Enova. Flere andre fagmiljøer har vært trukket inn i arbeidet. Mandatet for Klimakur 2030 finner du her.  

Formålet med Klimakur 2030 har vært å belyse mulige tiltak for å redusere ikke-kvotepliktige utslipp med minst 50 prosent innen 2030, og beskrive tiltak for å redusere utslipp og øke opptak i skog og arealbrukssektoren.

Rapporten har ingen anbefalinger om hvilke tiltak og virkemidler som bør gjennomføres, men presenterer et kunnskapsgrunnlag.

Bildet er komplekst og det er til dels betydelig usikkerhet om framtidig utvikling. Oppdraget har omfattet vurderinger av mulige tiltak, kostnader, barrierer, virkemidler og konsekvenser. Klimakur 2030 er ikke en full konsekvensutredning av alle tiltak og virkemidler, og alle problemstillinger er ikke fullstendig belyst. Tiltaksark som beskriver hvert enkelt tiltak ligger som vedlegg til rapporten. I disse arkene gjennomgås forutsetninger og tallgrunnlag for tiltakene.

Oppdraget har vært omfattende og er gjennomført på forholdsvis kort tid. Et viktig formål for høringsprosessen er derfor å undersøke om det er informasjon og kunnskap som utfyller eller endrer grunnlaget som er benyttet for analysene i Klimakur 2030, eller tiltak av betydning som ikke er utredet.

Rapporten finner du som vedlegg nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2019/4263. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og bli synlig for alle interesserte.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt