Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Equinor søker om boring av Shenzhou i Barentshavet

Høringsnummer
Frist
06.02.2020
Tema
Olje og gass
Publisert
09.01.2020

Brønnen er lokalisert sentralt i Barentshavet ca. 45 km nordvest for Wisting-feltet, 145 km fra Bjørnøya og rundt 280 km fra norskekysten (Ingøya i Finnmark).

Søknaden omfatter forbruk og utslipp av kjemikalier og utslipp av borekaks til sjø, samt utslipp til luft i forbindelse med kraftproduksjon. Boringen planlegges utført med den halvt nedsenkbare boreriggen Deepsea Nordkapp, andre kvartal 2020. Estimert varighet for operasjonen er 61 døgn.

Equinor forventer å finne gass og/eller olje og potensielle utslippsrater av olje ved en utblåsning er forventet å være lave. Miljørisikoen er lav over hele året, høyest for sjøfugl på åpent hav for artene lomvi, krykkje, havhest og lunde. Et utslipp kan nå Bjørnøya, men sannsynligheten er lav. Korteste beregnede drivtid er 26-31 døgn i vår- og sommer­sesongen, og strandingsmengdene er beregnet til mindre enn 20 tonn. Det er ikke identifisert risiko for at et eventuelt utslipp vil nå iskantsonen.

Equinor har planlagt å ha et beredskapsfartøy ved lokasjonen under boringen, og vil ha mobilisert fullt utbygd barriere innen 36 timer.

Søknaden og andre relevante dokumenter finner du som vedlegg nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2019/13617.

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via høringssiden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte.