Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Nye beregningsverktøy for å vurdere risiko for spredning og risiko for human helse fra forurenset grunn i Norge

Høringsnummer
Frist
23.08.2020
Tema
Forurensning og støy
Publisert
08.05.2020

Høringfristen er utsatt fra 15. august for alle høringsinstansene etter forespørsel.

Miljødirektoratet sender på høring forslag til nye beregningsverktøy for å vurdere risiko for spredning og risiko for human helse fra forurenset grunn i Norge. Rapporter og tilhørende beregningsverktøy, samt rapport med oppdaterte stoffdata ligger vedlagt.

I forbindelse med at Miljødirektoratet oppdaterer veiledningsmateriale på forurenset grunn har Norges Geotekniske Institutt levert forslag til nytt beregningsverktøy for å vurdere risiko for human helse (2020) og nytt beregningsverktøy for å vurdere risiko for spredning (2018, revidert i 2020). I tillegg har NGI foreslått endringer og oppdateringer i stoffparametere og toksikologiske data (stoffdata) for flere helse- og miljøfarlige stoffer (2017, revidert i 2020) som er anvendt i de nye beregningsverktøyene.

De to nye beregningsverktøyene vil, sammen med helsebaserte tilstandsklasser (som i dag er angitt i TA 2553/2009) på sikt erstatte SFTs veileder 99:01a Veiledning om risikovurdering av forurenset grunn med tilhørende beregningsverktøy. De nye beregningsverktøyene er laget i samme rammeverk med lik trinnvis tilnærming.

Ved å følge lenken under finner du en video som kort forklarer oppdateringen av veiledningsmateriale Miljødirektoratet er i gang med, og to videoer hvor Norges Geotekniske Institutt (NGI) presenterer forslag til de nye beregningsverktøyene.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLKecgvGqdo5hYa9d3GQGkerKKxCXGAcJT

Høringsnotatet Miljødirektoratet har utarbeidet og andre relevante dokumenter finner du som vedlegg nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2020/6019.

Eventuelle uttalelser sendes Miljødirektoratet som vedlegg via denne høringssiden. Uttalelsene vil ligge her og blir synlige for alle interesserte når høringsfristen har gått ut.