Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Equinor søker om bruk og utslipp av hydraulikkvæske i rød kategori på Gullfaks

Høringsnummer
Frist
04.12.2020
Tema
Olje og gass
Publisert
06.11.2020

Equinor søker om årlig bruk og utslipp av et kjemikalie i rød kategori på Gullfaks. Castrol Transaqua HT2 brukes ved kjemisk injeksjon i forbindelse med trykktesting av ventiler i kontrollinjene etter at brønnene er komplettert. Linjene er fylt med Castrol Transaqua HT2 når de sendes fra land, men etterfylles ikke med dette kjemikaliet offshore. Kontrollinjene bestilles som utstyr, og ikke som kjemikalie, og Castrol Transaqua HT2 har blitt brukt siden 2013 uten at dette har blitt fanget opp av kjemikaliekontrollen. Utslipp av rød stoff har vært på ca 600 gram siden 2013. 

Equinor estimerer årlig bruk og utslipp av ca. 1,3 kg stoff i rød kategori i dette produktet basert på andel stoff i rød kategori i produktet på 0,2%. Kjemikaliet er vannløselig og slippes ut til sjø sammen med produsert vann.  Equinor opplyser at det jobbes med substitusjonsalternativ som er mer miljøvennlig for fremtidige brønner.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2019/469. 

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via denne siden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket finnes i vår postjournal og oppdatert tillatelse for Gullfaks finnes i Norske utslipp www.norskeutslipp.no etter at saken er avgjort.  

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt