Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endring av avfallsforskriften kap 4 om kasserte kjøretøy

Høringsnummer
Frist
17.12.2020
Tema
Avfall og sirkulær økonomi, Regelverk
Publisert
06.11.2020

Forslaget fjerner plikten til å delta i et returselskap for privatpersoner som importerer kjøretøy til Norge til eget bruk.

Videre sørger forslaget for at vrakmeldinger som er utstedt av godkjent behandlingsanlegg i andre EØS-land aksepteres rettslig i Norge. Dette er en gjennomføring av en endring i direktivet om kasserte kjøretøy (ELV-direktivet) og EUs handlingsplan for sirkulær økonomi.

Å fjerne plikten for privatpersoner til å delta i et returselskap medfører ikke behov for endringer i dagens praksis. Konsekvensen for samfunnet vil samlet sett trolig være positiv sett opp mot å lage et tungvint system og verdien av å fjerne en uhensiktsmessig plikt i regelverket.

Det har vært praksis å akseptere vrakmeldinger utstedt i EØS, og Skatteetaten har rutiner for å gjøre dette. Det er ikke behov for å endre Skatteetatens rutiner som følge av forslaget.

Samlet sett vurderer Miljødirektoratet det som at de foreslåtte endringene i avfallsforskriften er gjennomførbare og ikke kommer til å medføre vesentlige økonomiske og/eller administrative konsekvenser.

Høringsdokumentet ligger lenger ned på siden. Miljødirektoratets referanse er 2019/2734. Eventuelle uttalelser sendes Miljødirektoratet via høringssiden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte når høringsfristen har gått ut.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt