Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endringer av CLP-forskriften

Høringsnummer
Frist
20.10.2020
Tema
Kjemikalier, Regelverk
Publisert
08.09.2020

Miljødirektoratet foreslår å gjennomføre tre nye EU-forordninger ved å endre CLP-forskriften

Forordningene endrer det europeiske kjemikalieregelverket CLP. Kommisjonen har vedtatt endringer av CLP artikkel 25 og vedlegg VIII for å løse problemer med å møte notifiseringskravene for enkelte bransjer og produkttyper, bl.a. sement, betong, gips, maling og petroleumsprodukter. Videre endres CLP vedlegg VI ved at det innføres ny harmonisert klassifisering for 37 stoffer og endret klassifisering for 21 stoffer. Dette styrker eksisterende regelverk, og forventes å medføre en økt beskyttelse av helse og miljø. 

CLP-forordningen er i Norge gjennomført i CLP-forskriften.

Siden forordningen er EØS-relevant og vil bli tatt inn i EØS-avtalen, er Norge forpliktet til å gjennomføre den i norsk rett. Forordningen er vedtatt i EU. Se høringsnotatet for mer informasjon.

Høringen blir sendt ut i samråd med Arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

Høringsnotatet Miljødirektoratet har utarbeidet ligger nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2020/12002 

Eventuelle uttalelser sendes Miljødirektoratet som vedlegg via denne høringssiden. Uttalelsene vil ligge her og blir synlige for alle interesserte når høringsfristen har gått ut.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt