Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Noah Solutions søker om deponering av stabilt ikke-reaktivt farlig avfall over kote 0 på Langøya

Høringsnummer
2019/487
Frist
26.09.2021
Tema
Avfall og sirkulær økonomi, Industri på land
Publisert
20.08.2021

Noah har søkt om å endre tillatelsen etter forurensningsloven slik at de kan legge stabilt, ikke-reaktivt farlig avfall over kote 0 i Sydbruddet på Langøya. Dagens tillatelse for denne delen av deponiet gjelder i dag ordinært avfall. Tiltaket vil bidra til å forlenge mottakskapasiteten for farlig avfall i Norge.  For å redusere utlekkingen av forurensning fra avfallet søker de også om et nytt behandlingstrinn for avfallet. Dette vil supplere dagens nøytraliseringsanlegg og skal bestå av en kammerfilterpresse som presser saltholdig vann ut av avfallet.  Anlegget vil behandle avfallet slik at det får høyt tørrstoffnivå og lav utlekking. Det skal legges til rette for oppsamling av saltholdig vann slik at det kan gjenvinnes.

Endringene medfører at perioden det kan tas imot farlig avfall på Langøya kan forlenges til 2030. Dette vil ikke påvirke tidspunktet for endelig tilbakeføring til friluftsformål som er 2034. Det vil heller ikke føre til endringer i høyde for det avsluttede deponiet.  Det er utarbeidet en miljøkonsekvensanalyse som konkluderer med at deponering av stabilt, ikke-reaktivt farlig avfall over kote 0 ikke vil føre til endret risiko for miljøet utenfor Langøya eller endret risiko for spredning av forurensning i et langtidsperspektiv.

I forbindelse med behandling av søknaden vil Miljødirektoratet oppdatere tillatelsen i tråd med BAT (Best Available Techniques)-konklusjoner for avfallsbehandlingsanlegg.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte.

Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt