Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Equinor søker om endring i kjemikalierammene knyttet til hypokloritt for Gudrun

Høringsnummer
Frist
28.02.2021
Tema
Olje og gass
Publisert
01.02.2021

Equinor søker om bruk og utslipp av henholdsvis 968 kg og 484 kg egenprodusert hypokloritt per år til biocid-behandling av sjøvannssystemene på Gudrun. Hypokloritt er et stoff i rød kategori på grunn av høy giftighet. Videre søker Equinor om forbruk og utslipp av kjemikalier som brukes til rensing og vedlikehold av systemer som produserer drikkevann. De omsøkte grensene for forbruk og utslipp av disse kjemikaliene utgjør 284,5 kg stoff i rød kategori, 144 kg stoff i gul underkategori 2 og 1,4 tonn stoff i grønn kategori.

Forbruk og utslipp av egenprodusert hypokloritt og kjemikalier som brukes til vedlikehold av systemer som produserer drikkevann på feltet er ikke nytt, men skal fra 2020 reguleres i feltets tillatelse iht. presisering i aktivitetsforskriften.

Søknadene ligger nederst på denne siden. 

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp (norskeutslipp.no) etter at saken er avgjort.