Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
MOL søker om boring av avgrensningsbrønn 25/8-21 Iving

Høringsnummer
Frist
04.03.2021
Tema
Olje og gass
Publisert
05.02.2021

Brønnen er lokalisert i den nordlige delen av Utsirahøyden i Nordsjøen, mellom feltene Jotun, Jette og Ringhorne. Korteste avstand til land er 144 km (Utsira i Rogaland). Vanndypet på lokasjon er 128 meter MSL. Aktiviteten skal utføres med den halvt nedsenkbare boreriggen Transocean Barents. Tidligste forventede oppstart er 1. mai 2021. Estimert varighet av aktiviteten er 33,9 dager ved tørr brønn og 89,6 dager dersom det gjøres funn og det bores sidesteg og utføres formasjonstest.  

Boringen vil medføre utslipp av kjemikalier og borekaks til sjø, og utslipp til luft fra kraftgenerering og eventuell brønnopprenskning og testing. Det vil være utslipp av opptil 1 045 tonn stoff i grønn miljøkategori og ca. 50 tonn stoff i gul miljøkategori, herav 116 kg stoff i gul underkategori 2. Utslippet av borekaks er estimert til om lag 1 087 tonn.

Forventet oljetype i 25/8-21 Iving er vurdert å være lik Ringhorne-olje. Vektede utslippsrater er beregnet til ca. 1 100 Sm3/døgn. Miljørisikoen er beregnet å være lav i den planlagte boreperioden.  Operatøren har påvist forekomster av sjøfjær i området.  

Operatøren har foreslått en beredskapsløsning med 2 havgående systemer på åpent hav, det første innen 8 timer og det siste innen 24 timer. For kysten har de beregnet et behov på hhv. 2 og 3 kystsystemer sommer og vinter. Fartøyene  skal være på plass og klare for oppsamling av olje innen 9 dager om sommeren og 6 dager om vinteren. Det er i barriere 5 behov for 24 strandrenselag a 10 personer om vinteren og ett lag om sommeren.  

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.