Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endring av forskrift om tilskudd til klimatiltak i kommunene

Høringsnummer
Frist
26.02.2021
Tema
Klima, Regelverk
Publisert
15.01.2021

På vegne av Klima- og miljødepartementet sender Miljødirektoratet forslag om endring i forskrift om tilskudd til klimatiltak i kommunene (Klimasats) på høring.  

Forslaget gjelder utvidelse av målgruppen for Klimasats-ordningen slik at Longyearbyen lokalstyre får mulighet til å søke om midler til klimatiltak på lik linje med kommuner og fylkeskommuner.

Forslaget gjelder også endringer i paragraf 1 som beskriver formålet med ordningen, som er å fremme klimatiltak i kommuner og fylkeskommuner ved å støtte prosjekter som bidrar til redusert klimagassutslipp og omstilling til lavutslippssamfunnet. Miljødirektoratet foreslår å utdype paragraf 1, slik at det kommer fram at ordningen også skal bidra til at kommunen integrerer klimahensyn i sine aktiviteter og styrker rollen som samfunnsutvikler og pådriver som tilrettelegger for samarbeid på klimaområdet mellom ulike aktører.

Høringsnotat med forslag til endringsforskrift ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet som vedlegg via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt