Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
DNO søker om tillatelse til boring av letebrønn 2/5-15 Gomez i Nordsjøen

Høringsnummer
Frist
02.04.2021
Tema
Olje og gass
Publisert
02.03.2021

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra DNO Norge AS (DNO) om tillatelse til boring av letebrønn 2/5-15 Gomez med sidesteg i PL006C.

Brønnen er lokalisert sør i Nordsjøen, 15 km øst for Ekofisk, nordøst for Valhall. Korteste avstand til land er 247 km (Lista) og vanndypet er 67m. Oppstart er planlagt tidligst 10. juni 2021 med den halvt nedsenkbare boreriggen Borgland Dolphin og vil vare maksimalt 70 dager.

Søknaden omhandler forbruk og utslipp av kjemikalier og borekaks til sjø, forbrenning av diesel og utslipp til luft, generert avfall og informasjon om miljørisiko samt beredskapsbehov for aktiviteten. Det er registrert sjøfjær i området, men ifølge søknaden ikke nok individer til å bli klassifisert som OSPAR habitat.   

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. 

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte.  

Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i  Norske utslipp etter at saken er avgjort.