Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Equinor søker om tillatelse til boring av letebrønn 7220/8-2 S Snøfonn Nord i Barentshavet

Høringsnummer
2021/13184
Frist
28.12.2021
Tema
Olje og gass
Publisert
26.11.2021

oMiljødirektoratet har mottatt søknad fra Equinor Energy AS om tillatelse til boring av letebrønn 7220/8-2 S Snøfonn Nord inkludert pilothull i lisens 532 med boreriggen Transocean Enabler.

Letebrønnen er lokalisert sentralt i Johan Castberg-lisensen i Barentshavet, ca 5 km fra den planlagte lokasjonen for Johan Castberg FPSO. Det er ca 200 km inn til kysten (Kamøya utenfor Hammerfest), og 215 km til Bjørnøya.

Tidligste tidspunkt for oppstart er februar 2022. Aktiviteten er planlagt å vare i 43 dager (ved funn). Miljøvilkår i lisensen tilsier at boring i oljeførende lag i brønner for oljeproduksjon eller komplettering av slike ikke er tillatt i perioden 1. august – 1. september.

Søknaden omhandler forbruk og utslipp av kjemikalier og borekaks til sjø, utslipp til luft ved forbrenning av diesel, generert avfall og informasjon om miljørisiko og beredskapsbehov for aktiviteten.

Sjøbunnen i området rundt den planlagte brønnlokasjonen består av bløte sedimenter som sand og leire, med sporadisk tilstedeværelse av grus. Spredte  forekomster av ulike arter svamp er funnet enkelte steder i lisensen. Det har ikke vært registrert sårbare  forekomster av koraller eller andre spesielt sjeldne eller sårbare arter i området. 

Equinor legger opp til samme beredskap som på Johan Castberg, som er forsterket ift til normalt beregnet beredskapsbehov for Snøfonn Nord.  

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.noog tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.