Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Equinor søker om boring av letebrønn 34/4-17 S Statfjord Kile

Høringsnummer
2021/12131
Frist
22.11.2021
Tema
Olje og gass
Publisert
22.10.2021

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Equinor Energy AS om boring av letebrønn 34/4-17 S Statfjord Kile med boreriggen Deepsea Stavanger.  

Brønnen er lokalisert på Tampen i Nordsjøen, ca. 4 km nordvest for Snorre. Oppstart er planlagt tidligst i februar 2022 og varighet er estimert til 44 dager. Vanndybden på lokasjonen er 360 m og korteste avstand til land er 133 km. 

Letebrønnen er planlagt boret i et kjent område med   mye tidligere boreaktivitet og det er ikke påvist sårbar bunnfauna i området. De beregnede miljøkonsekvensene ved en eventuell utblåsning er hovedsakelig knyttet til pelagisk sjøfugl og strand. For sjøpattedyr og fisk vurderer Equinor de beregnede miljøkonsekvenser som lave.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.