Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endringer i klimakvoteforskriften

Høringsnummer
2022/5552
Frist
05.08.2022
Tema
Klima, Regelverk
Publisert
24.05.2022

Miljødirektoratet foreslår endringer av kapittel 2 i klimakvoteforskriften. Forslaget gjelder gjennomføring av forordning (EU) 2022/388 om endring av MR-forordningen. Forordning (EU) 2022/388 åpner for å kunne gi midlertidig unntak fra visse dokumentasjonskrav for å nulltelle CO2-utslipp fra forbrenning av alle typer biomasse frem til 1. januar 2023. Miljødirektoratet foreslår å forskriftsfeste det midlertidige unntaket som forordningen åpner for, slik at det vil gjelde for norske kvotepliktige. 

 

Miljødirektoratet foreslår samtidig å videreføre dokumentasjonskravene fra rapporteringsåret 2021 for å nulltelle CO2-utslipp fra forbrenning av biomasse. Det foreslås at virksomheter som benytter biodrivstoff og flytende biobrensel til forbrenning i rapporteringsåret 2022, må oppfylle dokumentasjonskravene i produktforskriften kapittel 3. For fast biomasse og biogass må den kvotepliktige dokumentere at biobrenselet består av ren biomasse. De som for 2022 dokumenterer oppfyllelse av kravene som det gis midlertidig unntak fra, kan også nulltelle CO2-utslipp fra forbrenning av biomasse.

Høringsdokumentene ligger nederst på denne siden. 

 

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. 

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt