Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Aker BP søker om boring av letebrønn 6405/7-2 S Rondeslottet

Høringsnummer
2022/3227
Frist
13.12.2022
Tema
Olje og gass
Publisert
15.11.2022

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Aker BP ASA om tillatelse etter forurensningsloven til boring av letebrønn 6405/7-2 S Rondeslottet. Brønnen er lokalisert i Norskehavet, 158 km fra land (Smøla). Boringen er planlagt å starte tidligst medio februar 2023, med en varighet på 50 dager. Forventet funn er olje.

Vanndypet er 1108 m, og det er observert noen leirblokkområder nord for borelokasjonen som danner habitat for hardbunnsarter og andre arter som nyttiggjør seg av den noe høyere vanntransporten over sjøbunnen. Som følge av visuelle undersøkelser i disse områdene er det registrert glasssvamper (Farrae), koraller (Gersemia), hydroider, sjøedderkopper og slangestjerner. Borelokasjon ble derfor flyttet 150 m mot sørvest for å øke avstanden til disse funnene.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. 

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.