Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Aker BP søker om endring av tillatelse på Alvheim

Høringsnummer
2022/1771
Frist
05.12.2022
Tema
Olje og gass
Publisert
04.11.2022

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Aker BP om endring av gjeldende tillatelse til boring, produksjon og drift for Alvheim. Aker BP søker om inkludering av oppstart og drift av Frosk i tillatelsen, og om endringer i bruk og utslipp av kjemikalier, herunder økt utslipp av stoff i gul underkategori 2. 

Frosk ligger i PL340 og PL869, ca. 25 km sørvest for Alvheim i den midtre delen av Nordsjøen like ved det eksisterende Bøylafeltet. Frosk vil bestå av to havbunnsbrønner som vil knyttes opp mot Alvheim FPSO via eksisterende infrastruktur på Bøyla- og Alvheim-feltet. Planlagt produksjonsoppstart er 1.kvartal 2023. Prøveutvinning fra brønn 24/9-M4 på Frosk (Frosk-testprodusent) ble startet opp i 2019, og vil fortsette produksjonen permanent.

Vi viser til Aker BPs søknad for ytterligere informasjon.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. 

 

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.   

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt