Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
AF Offshore Decom søker om endringer i tillatelsen

Høringsnummer
2022/734
Frist
07.10.2022
Tema
Industri på land
Publisert
02.09.2022

AF Offshore Decom AS avd. Vats (AFOD) har et anlegg for gjenvinning av utrangerte marine installasjoner og skip på Vats i Vindafjord kommune i Rogaland. Bedriften har tillatelse fra Miljødirektoratet til å lagre totalt 75 000 tonn avfall på anlegget.

Bedriften søker nå om å øke maksimal lagringskapasitet til 200 000 tonn. Bedriften oppgir at de prosesserer om lag 50 000 tonn årlig, og at denne mengden ikke forventes økt vesentlig i løpet av de kommende årene.

AFOD søker også tillatelse til å motta lengre skip til kai, fra 290 meter til 500 meter. Videre søker bedriften om en økt totalmengde lagret avfall. Det søkes om å øke tillatt mengde lagret EE-avfall fra 500 til 1000 tonn. Det søkes også om en økning i tillatt mengde lagret farlig avfall fra 300 til 500 tonn.

I søknaden vises det til at tillatelsens ordlyd er at begroing skal fjernes umiddelbart etter at installasjonene er tatt på land. På grunn av sikkerhetsmessige hensyn søker bedriften om å endre ordlyden til at marin begroing skal fjernes så raskt som mulig.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlige for alle interesserte.

Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.