Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Neptune søker om produksjon på Fenja

Høringsnummer
2022/567
Frist
03.10.2022
Tema
Olje og gass
Publisert
02.09.2022

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Neptune Energy om produksjon på Fenja. Fenja består av funnene Pil og Bue og er lokalisert i blokkene 6406/11 og 6406/12 på Haltenterrassen i Norskehavet. Feltet er planlagt bygget ut med to havbunnsrammer og totalt seks brønner (tre produsenter, to vanninjektorer og en gassinjektor) som kobles opp mot Njord A-plattformen for prosessering og eksport.

Hovedandel av utslipp i forbindelse med produksjon på fenja er dekket av tillatelse for Njord. Neptune søker om forbruk og utslipp av kjemikalier og utslipp til luft i forbindelse med brønnintervensjoner.

Søknaden inneholder også en miljørisiko- og beredskapsanalyse. Fenjaoljen danner stabile olje-i-vann-emulsjoner, har lang forventet levetid på sjø og kan danne voksrike klumper som brytes sakte ned. For sjøfugl er det tildels høye bestandstap ved en oljeutblåsning. Flere arter, i åpent hav og kystnært, kan ha et bestandstap som gir utslag i skadekategorien Alvorlig, noen også i Svært alvorlig.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. Miljødirektoratets referanse er 2022/567.

Eventuelle uttalelser sendes til Miljødirektoratet via denne siden. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket finnes i vår postjournal (eInnsyn.noog i Norske utslipp etter at saken er avgjort.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt