Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Anmodning om uttalelser til forslag til reviderte retningslinjer for petroleumsovervåking - krav til undersøkelser ved avslutning

Høringsnummer
2022/457
Frist
31.05.2023
Tema
Olje og gass
Publisert
18.04.2023

Miljødirektoratet vil endre retningslinjer for miljøovervåking av petroleumsvirksomhet til havs M-300 (2015, sist revidert i sept. 2021). Foreslåtte endringer er markert med rød tekst i vedlagte høringsdokument, og omfatter følgende: 

  • Nytt kapittel 5 om undersøkelser knyttet til avslutningsaktiviteter er inkludert i retningslinjene  
  • Frist for å levere programutkast for havbunnsundersøkelser er endret fra 1. februar til 1. mars for å være i tråd med endring i styringsforskriften §34.Opplysninger om overvåking, utslipp og risiko for forurensning.   

Formålet med nytt kapittel 5 er å komme med noen overordnede føringer for hva Miljødirektoratet forventer av undersøkelser tilknyttet avslutning av petroleumsvirksomhet. Behovet for og omfanget av miljøundersøkelser før, under og etter avslutning av petroleumsvirksomhet vil variere, og avhenger blant annet av områdets utslippshistorikk og sårbarhet, hva som finnes av eksisterende undersøkelser og omfanget av planlagt avslutningsaktivitet. 

 

Forslaget til endrede retningslinjer for miljøovervåking fra petroleumsvirksomhet til havs (M-300) ligger nederst på denne høringssiden. Eventuelle kommentarer og innspill sendes til Miljødirektoratet som vedlegg til denne siden. Disse vil ligge her på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. 

 

Etter denne høringsrunden vil Miljødirektoratet behandle de endringsforslag/kommentarene som kommer inn. Endelige oppdaterte retningslinjer vil bli gjort tilgjengelig på Miljødirektoratets nettsider

Eventuelle spørsmål kan rettes til mihaela.ersvik@miljodir.no eller hege.gaustad@miljodir.no 

   

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt