Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Equinor søker om endring av tillatelse på Gullfaks - kjemikalier og utslipp av sement med hydrokaronrester

Høringsnummer
2022/371
Frist
08.03.2023
Tema
Olje og gass
Publisert
08.02.2023

Miljødirektoratet har mottatt søknad fra Equinor Energy AS om endring av tillatelse på Gullfaks og Gullfaks satellitter. 

Gullfaks Hovedfelt søker om tillatelse til utslipp av utboret sement med vedheng av vannbasert slam som inneholder spor av hydrokarboner og/eller oljebasert slam av arbeidsmiljøhensyn. Nåværende rutiner på Gullfaks Hovedfelt er at utboret sement samles i trillebårer av personell som manuelt frakter dette fra shakerrom til trakt over oppsamlingskontainer. Dette er fysisk anstrengende arbeid som også er krevende med tanke på opphold i et støyende område. Ifølge Equinor består sementen av kjemikalier i grønn eller gul kategori som er dekket av gjeldende kjemikalierammer i Gullfaks sin tillatelse. Eventuelt vedheng av oljebasert slam og/eller hydrokarboner ansees å være minimalt, og Equinor vurderer at utslipp til sjø utgjør ingen betydelig miljøskade.

Øvrige endringer kommer som følge av fargeendring av hydraulikkvæsken Castrol Brayco Micronic SBF E fra gul til rød kategori fordi baseoljen i produktet ble reklassifisert ved at opprinnelig OECD 306-test ble forkastet (REACH-harmonisering). Søknaden omfatter også en økning i forbruksrammen for stoff i rød kategori i smøremidler på Gullfaks Hovedfelt. Denne er behandlet separat, uten forhåndsvarsling, med hjemmel i forurensningsforskriften § 36-9 andre ledd bokstav b, da vedtaket om endring er av mindre miljømessig betydning.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. 

 

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.no) og tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.   

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt