Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Høring av gjennomføring av endringer i Reach-forskriften – for bly i PVC, CMR-stoffer og formaldehyd og formaldehydfrigjørere

Høringsnummer
2023/676
Frist
29.06.2023
Tema
Kjemikalier, Regelverk
Publisert
15.05.2023

Denne høringen omfatter tre endringer i vedlegg XVII til Reach-forordningen.   

EU har vedtatt å  
• utvide restriksjonen mot bly i post 63 til å omfatte forbud mot å bringe i omsetning og   bruke produkter av PVC dersom konsentrasjonen av bly er 0,1 vektprosent eller mer.  

I tillegg foreslår EU å   
• føre opp CMR-stoffene fra 18. ATP til CLP i tilleggene i vedlegg XVII til Reach, slik at   stoffene blir omfattet av omsetningsrestriksjonene i postene 28-30.  
• innføre ny restriksjon for bruk av formaldehyd og formaldehydfrigjørere i forbrukerprodukter, som spesifiserer konsentrasjonsgrenser for avdamping av formaldehyd.   

Endringene i Reach vil styrke eksisterende regelverk, og forventes å medføre en økt beskyttelse av helse og miljø. Endringen i det norske regelverket antas å ikke medføre større økonomiske konsekvenser for norske bedrifter enn andre bedrifter i EUs indre marked. 

Høringsnotatet ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt