Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Norske Shell søker om tillatelse til utslipp av kjemikalier i forbindelse med installering av havbunnskompressorer på Ormen Lange

Høringsnummer
2022/89
Frist
10.05.2024
Tema
Olje og gass
Publisert
05.04.2024

Norske Shell søker om tillatelse til utslipp av 1 467,6 tonn stoff i grønn kategori, 21,5 kg stoff i gul kategori, 3,8 kg stoff i gul underkategori 1 og 0,09 kg stoff i gul underkategori 2 på Ormen Lange i perioden juni-august 2024.

I forbindelse med installering av havbunnskompressorer og tilhørende hjelpeutstyr, er rørledninger og utstyr fylt med sjøvann, som er inhibert med biocid og oksygenfjernere. Dette er gjort av sikkerhetsmessige årsaker for å bevare integriteten til utstyret. Før oppstart av havbunnskompressorene, vil rørledninger og deler av hjelpeutstyret gjennomspyles med MEG fra Nyhamna, hvor mesteparten av kjemikaliene vil gå til utslipp til sjø på Ormen Lange, mens noe vil bli sluppet ut til sjø ved Nyhamna, jf. søknad fra Gassco AS datert 22. april 2024. Varigheten på kampanjen er beregnet til 48 dager.

Søknaden og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.noog tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt