Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Espoo - planer om Hesselø havvindmøllepark utenfor Sjælland i Danmark

Høringsnummer
2024/1648
Frist
01.04.2024
Tema
Grensekryssende og internasjonalt
Publisert
07.02.2024

Miljødirektoratet har fått varsel fra danske myndigheter om planer for Hesselø havvindmøllepark i Hesselø Bugt i Kattegat, nord for Sjælland. Planområdet er på 166 km2.  Anlegget planlegges med inntil 84 vindturbiner, og en totalhøyde på opptil 310 meter. Anlegget forventes å være i full drift senest på slutten av 2029, og vil ha en installert effekt på 800-1200 MW. Det skal nå utarbeides en konsekvensutredning før planområdet åpnes for anbud for konkrete prosjekter. Planprogram for Hesselø havvindmøllepark har tidligere vært på høring. Det kom da ikke kommentarer fra Norge.

Saken er sendt Miljødirektoratet som nasjonalt kontaktpunkt for saker som omfattes av Espoo-konvensjonen og den tilhørende SEA-protokollen om planer og tiltak med grenseoverskridende virkninger, jf. § 35 i Forskrift om konsekvensutredninger.

Danmark åpner nå for kommentarer til planene og konsekvensutredningen.

Relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og bli synlige for alle interesserte.