Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Espoo - livstidsforlengelse av kjernekraftverkeneOlkiluoto 1 og Olkiluoto 2 i Eurajoki i Finland

Høringsnummer
2024/1312
Frist
11.03.2024
Tema
Grensekryssende og internasjonalt
Publisert
26.01.2024

Miljødirektoratet har fått varsel fra finske myndigheter om mulig livstidsforlengelse av kjernekraftverkene Olkiluoto 1 og Olkiluoto 2 i Eurajoki kommune sør for Björneborg i Finland.

Varselet er sendt Miljødirektoratet som nasjonalt kontaktpunkt for saker som omfattes av Espoo-konvensjonen og SEA-protokollen om planer og tiltak med grenseoverskridende virkninger.

Kraftverkene ble satt i drift i hhv 1978 og 1980, med en levetid på 40 år. Levetiden er allerede forlenget til 60 år, dvs. fram til 2038. Prosjektet innebære en analyse av mulig forlengelse til 2048 eller alternativt til 2058. Samtidig vurderes en oppgradering av effekten fra dagens 890 MW til 970 MW.

Ifølge det vedlagte planprogrammet forventes ikke andre grenseoverskridende virkninger enn det som er vurdert knyttet til anleggene fram til nå. Finland ønsker nå kommentarer til det foreslåtte utredningsprogrammet, som skal legge grunnlaget for konsekvensutredning av livstidsforlengelse og økning i effekt.

Relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og bli synlige for alle interesserte.

Gi høringsuttalelse

Høringsfristen for denne høringen er utløpt