Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Forslag til endringer i forskrift om erstatning for tap og følgekostnader når tamrein blir drept eller skadet av rovvilt

Høringsnummer
2024/1241
Frist
15.03.2024
Tema
Arter og naturtyper, Regelverk
Publisert
29.01.2024

På vegne av Klima- og miljødepartementet sender Miljødirektoratet forslag til endringer i forskrift 4. mai 2001 nr. 468 om erstatning for tap og følgekostnader når tamrein blir drept eller skadet av rovvilt (erstatningsforskiften) på høring. Forslaget er en oppfølging av ny forskrift 19. desember 2023 nr. 2180 om melding om reindrift, som trådte i kraft 19. desember 2023. 

Ny forskrift om melding om reindrift har som formål å effektivisere ordningen med å levere melding om reindrift for siidaandelen. En vesentlig endring er at ordningen med godkjenning av melding om reindrift fjernes. Videre er frist for å gi melding om reindrift endret fra 10. april til 31. mai. Endringene medfører behov for å endre og tilpasse erstatningsforskriften.

Det foreslås å harmonisere frist for søknad om rovvilterstatning for tap av tamrein med ny frist for innlevering av melding om reindrift, innføre krav om at søknad om rovvilterstatning fremmes elektronisk gjennom Elektronisk søknadssenter hos Miljødirektoratet, regulere retten til behandling av søknad som fremsettes etter fristens utløp, samt mindre tekniske endringer blant annet at begrepet driftsenhet endres til siidaandel.  

Høringsbrev ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og bli synlig for alle interesserte.