Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
DNO oppdaterer søknad om boring av letebrønn 35/10-13 S+A Kjøttkake i Nordsjøen

Høringsnummer
2024/417
Frist
29.04.2024
Tema
Olje og gass
Publisert
25.03.2024

Miljødirektoratet har mottatt oppdatering til søknad fra DNO Norge AS om tillatelse etter forurensningsloven til boring av letebrønn 35/10-13 S+A i PL 1182S i Nordsjøen (N 61° 04’ 27.5137", Ø 03° 17’ 06.0414"). Brønnen er hørt tidligere, med høringsfrist 8.februar 2024, men DNO har gjort endringer i planlagt boring mtp boretidspunkt, oppankring, ny miljørisikoanalyse og endring av kjemikalier.

Brønnen ligger kystnært, korteste avstand til land er 67 km, til Utvær i Solund. Brønnen ligger i et område med sårbar bunnfauna, og innenfor gyteområdet til flere viktige fiskebestander, med kort avstand til viktige hekkeområder for sjøfugl. Tidligst oppstart for brønnen er 1. oktober 2024.

DNO har fått gjennomført en borestedsundersøkelse ved lokasjonen, resultatene fra denne kan finnes på Miljødirektoratets innsynsløsning (Innsyn visuelle undersøkelser (miljodirektoratet.no)). Undersøkelsen viser at havbunnen er preget av pockmarks, og at det er betydelig mengder sårbar bunnfauna i området, av varierende tetthet og tilstand. Det ble observert bambuskoraller, begerkoraller og sjøfjær, samt enkelte svamp-observasjoner. Bambuskorallene er definert som nær truet på norsk rødliste, mens de resterende funnene er definert som livskraftig. Tettheten av sjøfjær og begerkorall forventes å være høy også utenfor det undersøkte området, og DNO har planlagt for tiltak som reduserer påvirkning på havbunn, omtalt i vedlagt søknad.

DNO har fått gjennomført en oppdatert miljørisiko- og beredskapsanalyse basert på ny utblåsningsanalyse som følger av endringene i brønndesign. Miljørisikoanalysen viser at det beregnet lavere miljørisiko for sjøfugl enn ved opprinnelig analyse, også for hekkekoloniene på Runde og Sklinna. 

Den originale søknaden og relevante dokumenter ligger nederst på denne siden. Kommunikasjon mellom Mdir og DNO Norge AS kan finnes i vår postjournal. 

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vil ligge på høringssiden og blir synlig for alle interesserte. Vedtaket og tillatelsen finnes i vår postjournal (eInnsyn.noog tillatelsen finnes i Norske utslipp etter at saken er avgjort.