Pil ned varseltrekant Høringsfristen for denne høringen er utløpt

Høringer
Utkast til rammetillatelse for demolering av eksplosiver fra verdenskrigene i sjø

Høringsnummer
2024/3035
Frist
24.04.2024
Tema
Forurensning og støy, Vann, hav og kyst
Publisert
13.03.2024

Miljødirektoratet har utarbeidet et utkast til rammetillatelse for å regulere demolering av miner og eksplosiver i sjø i Norge fra verdenskrigene, etter forurensningsloven.

Demolering av eksplosiver i sjø medfører risiko for forurensning i form av spredning av partikler, trykkbølger og lyd som vil kunne drepe eller skade naturmangfoldet i nærheten. Deler av sprenglegemer og annet avfall kan spres under sprengning og vil kunne påvirke naturmangfoldet på og nær demoleringsområdet negativt.

Vi ser at det er behov for en mer forutsigbar og effektiv regulering av denne aktiviteten både for myndigheter og for tiltakshaver. Rammetillatelsen er utformet som en femårig tillatelse gitt uavhengig av lokalitet, men med vilkår om at det i hvert enkelt tilfelle skal gjøres en vurdering av konsekvenser for natur og miljø for den enkelte lokalitet som planlegges benyttet.

Utkast til rammetillatelse og andre relevante dokumenter ligger nederst på denne siden.

Eventuelle uttalelser skal sendes til Miljødirektoratet via denne siden, ikke til Miljødirektoratets postmottak. Uttalelsene vi ligge på høringssiden og bli synlige for alle interesserte.